Днес Православната Църква чества:

 
 

Орден на Тамплиерите - Велик Магистериален Приорат на България - Велик Магистериум Порто

 

ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI 

НЕ е масонски или парамасонски орден, и НЕ е свързан, обвързан или присъединен към масонството и/или някоя от подчинените му организации.

Рицарите Тамплиери признават и следват единствено историческите идеали на древния Орден, така както са формулирани в неговия Устав, и претендират да са директни наследници на древната Рицарска традиция.

tagma

 
Начало
Юбилеен Национален Събор Инвеститура на Великия Приорат на България

  

В тези дни се проведе Национален Събор по повод 10 години Велик Магистериален Приорат на България.
Тридневния форум бе уважен от многобройни делегации начело с Великите Приори на Ордена на Храма във Франция, Испания, Щвейцария, Скандинавия, Холандия, Румъния, Гърция, Сърбия, Уелс и Македония, както и от официални представители на Ордена на Храма от Португалия, САЩ, Белгия и Чехия. Националния Събор бе посетен и от делегация на Ordo Baliolensis, начело с Великия Приор на Германия.
Братството от Ордена на Храма в България даде отчет за свършеното през тези изминали години, през които Тамплиерите работиха упорито и с твърда воля за запазване на Християнските ценности, градиха отношения, съблюдаваха и установиха Тамплиерските традиции по земите български. Освен това Братството от Ордена на Храма в България през тези 10 години насърчаваше и подпомагаше дела на християнско милосърдие и благотворителност в подкрепа на слаби, онеправдани и бедни.
По време на това значимо за Ордена на Храма в България събитие, Великият Магистериален Приор на България инвестира в Рицарски сан и прие в Ордена на Храма Оръженосци от структурите на Великия Приорат на България и Дома на Храма в Чехия.
По време на Тамплиерското събитие Великият Приор на България връчи  Награди и Отличия на Великия Приорат на България.
Ордена на Храма никога не е преставал своето съществуване. И ние, Тамплиерите от Великия Приорат на България, като част от това Велико Братство смирено продължаваме да отстояваме изконните Християнски добродетели, да работим и служим така, че с нашето поведение и дела да бъдем достойни за нашите предци - легендарните Рицари Тамплиери!      
 
 
 

Велик Магистър на Ордена на Тамлиерите  НСВ Жерар Едмонд Луис ВИЛЕРИ 
ВЕЛИК МАГИСТЪР O.S.M.T.H.

gerb-CMYK-NEW_MAGISTERIUM.png

Господня Молитва

Отче наш, Който си на небесата!
Да се свети Твоето име,
да дойде Твоето Царство,
да бъде Твоята воля,
както на небето, тъй и на земята;
насъщния ни хляб дай ни днес,
и прости нам дълговете ни,
както и ние прощаваме на нашите длъжници,
и не въведи нас в изкушение,
но избави ни от Лукавия;
защото Твое е царството
и силата и славата вовеки.
Амин.

Девиз на Ордена на Тамплиерите