Днес Православната Църква чества:

 
 

Орден на Тамплиерите - Велик Магистериален Приорат на България - Велик Магистериум Порто

 

ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI 

НЕ е масонски или парамасонски орден, и НЕ е свързан, обвързан или присъединен към масонството и/или някоя от подчинените му организации.

Рицарите Тамплиери признават и следват единствено историческите идеали на древния Орден, така както са формулирани в неговия Устав, и претендират да са директни наследници на древната Рицарска традиция.

tagma

 
Начало Отстранени от Ордена
Списък с лица, отстранени от структурите на Ордена

Внимание!

Лицата посочени в този списък, по силата на издадени Приорски Декрети, са с прекратена пълноправна принадлежност в Ордена на Храма (O.S.M.T.H.), отнети са им всички права и правомощия на Рицар и Тамплиер, както и всички санове и титли завинаги.

Техните имена са заличени от Световния Тамплиерски Регистър на O.S.M.T.H. във Великия Магистериум, както и по силата на предходното - същите са заличени от Регистъра на Тамплиерите от Великия Магистериален Приорат на Ордена на Храма в България завинаги.

 

 

1. Г-н Юлиан Димитров - Отстранен за груби нарушения на морала на Братството и погазване на Рицарските Чест и Достойнство.

2. Г-н Милко Балтов - Отстранен за груби нарушения на морала на Братството и погазване на Рицарските Чест и Достойнство.

3. Г-н Боян Владимиров - Всякакви контакти и взаимоотношения  на Ордена на Храма в България с г-н Боян Владимиров са преустановени още от месец януари 2017 г. заради действия и поведение на същия, несъвместими с Реда и Правилата на Нашето Братство.

По силата на издаден Декрет от 7-ми юни 2017 г.  г-н Боян Владимиров е отстранен от Ордена за неизпълнение на поетите отговорности и задължения, свързани с принадлежността към Братството, както и за грубо погазване на морала на Братството и на Рицарските Чест и Достойнство, също така и за извършени от него действия, свързани с нелегитимното и нерегламентирано използване на наши документи, символи и атрибути за цели, извън приетите и задължителни за Братството на Ордена на Храма.

Важно е да се отбележи, че Орденът на Рицарите Тамплиери от Йерусалим се разграничава изцяло и не носи каквато и да е отговорност за действията, постъпките и поведението  на г-н Владимиров след 7-ми юни 2017 г. Също така трябва да се знае, че г-н Боян Владимиров след тази дата,  не е част от Ордена на Храма, като същия следва да се приема като непринадлежащ на този Орден, както и постъпките, действията и поведението му да не се възприемат и третират, като на Рицар и Тамплиер. Всяко негово представяне за такъв, да бъде считано за абсолютно невярно и за самозванство.

 

 

Снимките са взети от публичното пространство. Връзките към тях са:

https://www.google.bg/search?q=boyan+vladimirov&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj69bOkiqTVAhWsApoKHVp3AJQQ_AUIBigB&biw=1524&bih=718#tbm=isch&q=%D0%B1%D0%BE%D1%8F%D0%BD+%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B2&imgdii=NSWYpvwKDZJdGM:&imgrc=neSNmnCwBLlldM:&spf=1500973574376

https://bg-bg.facebook.com/boyan.vladimirov.9

 

Велик Магистър на Ордена на Тамлиерите  НСВ Жерар Едмонд Луис ВИЛЕРИ 
ВЕЛИК МАГИСТЪР O.S.M.T.H.

gerb-CMYK-NEW_MAGISTERIUM.png

Господня Молитва

Отче наш, Който си на небесата!
Да се свети Твоето име,
да дойде Твоето Царство,
да бъде Твоята воля,
както на небето, тъй и на земята;
насъщния ни хляб дай ни днес,
и прости нам дълговете ни,
както и ние прощаваме на нашите длъжници,
и не въведи нас в изкушение,
но избави ни от Лукавия;
защото Твое е царството
и силата и славата вовеки.
Амин.

Девиз на Ордена на Тамплиерите