Днес Православната Църква чества:

 
 

Орден на Тамплиерите - Велик Магистериален Приорат на България - Велик Магистериум Порто

 

ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI 

НЕ е масонски или парамасонски орден, и НЕ е свързан, обвързан или присъединен към масонството и/или някоя от подчинените му организации.

Рицарите Тамплиери признават и следват единствено историческите идеали на древния Орден, така както са формулирани в неговия Устав, и претендират да са директни наследници на древната Рицарска традиция.

tagma

 
Начало Символи Двама рицари на кон
Двама рицари на кон

Орден на Тамплиерите - Печат - Двама Рицари на кон

Двамата Рицари върху кон е един от уникалните символи на Ордена на Тамплиерите. Този символ е събрал в себе си цялата организация, философия и уникалност на Ордена. Думите, с които може да бъде описан, са толкова много, че описанието става невъзможно. 

 

Военните специалисти ще кажат, че това е онагледяване на уникалния начин за придвижване на военни части по това време – пехотата върху конете на кавалерията. Това осигурява бързина, гъвкавост и оперативност на военните формирования на Тамплиерите. С правилото Рицарите-воини от самото постъпване в Ордена да се обучават на военното изкуство по двойки, Орденът на Храма прилича на съвременните специални части. Това би казал военният.

Религиозният наблюдател би казал, че двамата конника е изключително точно онагледяване на братските отношения в Ордена. Братът, който стои отзад, пази с тялото си гърба на ездача, а ездачът пази с тялото си гърдите на седящия отзад. Мисля, че двете определения са половините на единственото.

Двамата Рицари на коня са мощен символ на Ордена на Храма – Смъртоносна ефективност към враговете и братски отношения помежду си.

 

Посланието е ясно.

 

 

Велик Магистър на Ордена на Тамлиерите  Н.С.В. Жак Шарл ДЮБОС, EMC
Велик Магистър

на Ордена на Храма

gerb-CMYK-NEW_MAGISTERIUM.png

Господня Молитва

Отче наш, Който си на небесата!
Да се свети Твоето име,
да дойде Твоето Царство,
да бъде Твоята воля,
както на небето, тъй и на земята;
насъщния ни хляб дай ни днес,
и прости нам дълговете ни,
както и ние прощаваме на нашите длъжници,
и не въведи нас в изкушение,
но избави ни от Лукавия;
защото Твое е царството
и силата и славата вовеки.
Амин.

Девиз на Ордена на Тамплиерите