Днес Православната Църква чества:

 
 

Орден на Тамплиерите - Велик Магистериален Приорат на България - Велик Магистериум Порто

 

ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI 

НЕ е масонски или парамасонски орден, и НЕ е свързан, обвързан или присъединен към масонството и/или някоя от подчинените му организации.

Рицарите Тамплиери признават и следват единствено историческите идеали на древния Орден, така както са формулирани в неговия Устав, и претендират да са директни наследници на древната Рицарска традиция.

tagma

 
Начало Новини Приветствия Събор на Командерията на град Пловдив "Свети Йоан Кръстител"
Събор на Командерията на град Пловдив "Свети Йоан Кръстител"

 В деня събота, 23 февруари лето Господне 2013 (895 A.T.), когато Православната Църква отбелязва Св. свщмчк Поликарп, епископ Смирненски, с разрешението и одобрението на Н. Пр. Великия Магистериален Приор на България, се проведе Тържествен Събор на Командерията на Пловдив „Св. Йоан Кръстител”, на който бе чествана втората годишнина от Ритуалното й освещаване.

За Тамплиерите от Състава на Командерията на Пловдив бе радост и чест личното присъствие на Рицаря Велик Кръст Асен Асенов - Велик Магистериален Приор на България на Събора. Също така Братята и Сестрите радушно посрещнаха и приветстваха Тамплиерите от София и Тамплиерите от Ловеч. 

 

В първата част на Събора бяха представени доклади от Офицерите и Коменданта на Командерията за дейностите през изтеклите две години.

 

Във втората част на Събора, Директора на Дневен център за деца с увреждания към Дом „Олга Скобелева” в Пловдив, връчи лично на Коменданта, Благодарствено писмо към Тамплиерите от състава на Командерия „Св. Йоан Кръстител” от свое и от името на децата. Можете да го видите тук.

След това бе представен Доклад на тема: „I-во и II-ро намиране честната глава на св. Йоан Кръстител”.

Великия Приор на България отправи поздрави и благопожелания към Тамплиерите и Новисите от състава на Командерията, като към тях се присъединиха и всички посетители.

 

 

Велик Магистър на Ордена на Тамлиерите  Н.С.В. Жак Шарл ДЮБОС, EMC
Велик Магистър

на Ордена на Храма

gerb-CMYK-NEW_MAGISTERIUM.png

Господня Молитва

Отче наш, Който си на небесата!
Да се свети Твоето име,
да дойде Твоето Царство,
да бъде Твоята воля,
както на небето, тъй и на земята;
насъщния ни хляб дай ни днес,
и прости нам дълговете ни,
както и ние прощаваме на нашите длъжници,
и не въведи нас в изкушение,
но избави ни от Лукавия;
защото Твое е царството
и силата и славата вовеки.
Амин.

Девиз на Ордена на Тамплиерите