Днес Православната Църква чества:

 
 

Орден на Тамплиерите - Велик Магистериален Приорат на България - Велик Магистериум Порто

 

ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI 

НЕ е масонски или парамасонски орден, и НЕ е свързан, обвързан или присъединен към масонството и/или някоя от подчинените му организации.

Рицарите Тамплиери признават и следват единствено историческите идеали на древния Орден, така както са формулирани в неговия Устав, и претендират да са директни наследници на древната Рицарска традиция.

tagma

 
Начало Начало Структура
Структура

Великият Магистериален Приорат на Ордена на Рицарите Тамплиери от Йерусалим в България се оглавява и ръководи от  Негово Превъзходителство Рицаря Велик Кръст Асен Асенов - Великия Магистериален Приор на България.

    Висшите постове и длъжности във Великия Магистериален Приорат се заемат от Великите Офицери на Ордена на Храма в България. Под тяхно ръководство са Рицарите, Дамите на Храма, Оръженосците и Новисите от Великия Магистериален Приорат на Ордена в България.

    Към Великия Магистериален Приорат принадлежат подчинените подразделения: Приорати, Прецептории, Баливати и Командерии, управлявани от Приори, Прецептори, Балии и Коменданти със съответните им Офицерски състави, Рицари, Дами на Храма, Оръженосци и Новиси. Към структурите на Великия Приорат на България са присъединени и голям брой членове, наречени Туркополи, работещи активно за благото на Ордена.

 

 

Велик Магистър на Ордена на Тамлиерите  Н.С.В. Жак Шарл ДЮБОС, EMC
Велик Магистър

на Ордена на Храма

gerb-CMYK-NEW_MAGISTERIUM.png

Господня Молитва

Отче наш, Който си на небесата!
Да се свети Твоето име,
да дойде Твоето Царство,
да бъде Твоята воля,
както на небето, тъй и на земята;
насъщния ни хляб дай ни днес,
и прости нам дълговете ни,
както и ние прощаваме на нашите длъжници,
и не въведи нас в изкушение,
но избави ни от Лукавия;
защото Твое е царството
и силата и славата вовеки.
Амин.

Девиз на Ордена на Тамплиерите