Днес Православната Църква чества:

 
 

Орден на Тамплиерите - Велик Магистериален Приорат на България - Велик Магистериум Порто

 

ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI 

НЕ е масонски или парамасонски орден, и НЕ е свързан, обвързан или присъединен към масонството и/или някоя от подчинените му организации.

Рицарите Тамплиери признават и следват единствено историческите идеали на древния Орден, така както са формулирани в неговия Устав, и претендират да са директни наследници на древната Рицарска традиция.

tagma

 
Начало Новини Приветствия Празничен Събор на Командерията на София „Св. Георги Победоносец”
Празничен Събор на Командерията на София „Св. Георги Победоносец”

 На Велика Събота, 4 май лето Господне 2013, се проведе празничен Събор на Командерията на София. Съборът по традиция се организира около Гергьовден, за да може Тамплиерите да отбележат празника на своя патрон – Св. Георги Победоносец. Също по традиция, на тазгодишното събитие присъстваха Братя от другите Домове в България.

            Денят започна с поклонение в столичен Храм, където всеки Рицар и Дама запали свещ и се помоли на нашия Бог. По-късно през деня, на празничния Събор, беше прочетен доклад за Св. Георги Победоносец. Братството се наслади на още един доклад, който припомни по-важните събития извършени от Тамплиерите зачислени към Командерията на София, през последните три години. Не на последно място беше представен и един труд на тема „Великден - смесица от езически и Християнска традиции”.

            Празничната обстановка беше допълнена от изказването на Негово Превъзходителство, Великят Магистериален Приор на България и изненадата подготвена от Съвета на Командерията към Рицарите и Дамите на Храма.

            И спазвайки традицията за пореден път, денят завърши с Братски обяд. Делата Тамплиерски по случай Великден и Гергьовден ще продължат и на деня 6 май лето Господне 2013.

Viva chevalier! 

 

 

Велик Магистър на Ордена на Тамлиерите  Н.С.В. Жак Шарл ДЮБОС, EMC
Велик Магистър

на Ордена на Храма

gerb-CMYK-NEW_MAGISTERIUM.png

Господня Молитва

Отче наш, Който си на небесата!
Да се свети Твоето име,
да дойде Твоето Царство,
да бъде Твоята воля,
както на небето, тъй и на земята;
насъщния ни хляб дай ни днес,
и прости нам дълговете ни,
както и ние прощаваме на нашите длъжници,
и не въведи нас в изкушение,
но избави ни от Лукавия;
защото Твое е царството
и силата и славата вовеки.
Амин.

Девиз на Ордена на Тамплиерите