Днес Православната Църква чества:

 
 

Орден на Тамплиерите - Велик Магистериален Приорат на България - Велик Магистериум Порто

 

ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI 

НЕ е масонски или парамасонски орден, и НЕ е свързан, обвързан или присъединен към масонството и/или някоя от подчинените му организации.

Рицарите Тамплиери признават и следват единствено историческите идеали на древния Орден, така както са формулирани в неговия Устав, и претендират да са директни наследници на древната Рицарска традиция.

tagma

 
Начало Новини Приветствия Работна среща на Командерията на Ловеч "Св. Богородица"
Работна среща на Командерията на Ловеч "Св. Богородица"

 В деня на  Св. мъченик Юстин Философ (†165/7). Св. мъченик Юстин и дружината му. Св. Юстин Попович (†1979), 01 Юни лето Господне 2013 А,Д. (895 А.Т.), с одобрението и разрешението  на Негово Превъзходителство Великият Магистериален Приор на България, се проведе работна среща на Командерията на гр.Ловеч  "Св. Богородица" в  хотел "Дипломат плаза" гр.Луковит, която протече в две части.

Първата част от работната среща включваше разговор с  Великия Приор на Ордена на Храма в България. Бе  направен разбор на изминалата една година от живота на Командерията и разгледани переспективи за нейното развитие. На срещата присъстваха и изказаха мнения Братя и Сестри от Великия Съвет на Великият Магистериален Приорат на България.

В деня неделя  02 Юни 2013 А.Д. ( 895 А.Т.), сутринта  Братята и Сестрите от Командерията, се отправиха към скалния манастир „Св. Марина” край с.Карлуково.Там благодарение на помощта на Тамплиерите от гр.София и гр.Пловдив бяха пренесени строителни материали, необходими за възстановителните работи на манастира. Финансовите средства необходими за закупуване на материалите, бяха дарени от Братството.

В края на работният ден, когато всички се чувстваха безкрайно удовлетворени от свършената работа заваля пороен дъжд, придружен от прекрасна слънчева дъга, извиваща се над скалния манастир.

 

 

Велик Магистър на Ордена на Тамлиерите  Н.С.В. Жак Шарл ДЮБОС, EMC
Велик Магистър

на Ордена на Храма

gerb-CMYK-NEW_MAGISTERIUM.png

Господня Молитва

Отче наш, Който си на небесата!
Да се свети Твоето име,
да дойде Твоето Царство,
да бъде Твоята воля,
както на небето, тъй и на земята;
насъщния ни хляб дай ни днес,
и прости нам дълговете ни,
както и ние прощаваме на нашите длъжници,
и не въведи нас в изкушение,
но избави ни от Лукавия;
защото Твое е царството
и силата и славата вовеки.
Амин.

Девиз на Ордена на Тамплиерите