Днес Православната Църква чества:

 
 

Орден на Тамплиерите - Велик Магистериален Приорат на България - Велик Магистериум Порто

 

ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI 

НЕ е масонски или парамасонски орден, и НЕ е свързан, обвързан или присъединен към масонството и/или някоя от подчинените му организации.

Рицарите Тамплиери признават и следват единствено историческите идеали на древния Орден, така както са формулирани в неговия Устав, и претендират да са директни наследници на древната Рицарска традиция.

tagma

 
Начало Новини Изявления Благотворителна акция
Благотворителна акция

По време на Великата седмица, в деня на Велика сряда, когато Православната Църква почита Св. мчци Агапия, Ирина и Хиония – 16 април лето Господне 2014, Тамплиери и Новиси от състава на Командерията на София посетиха две училища, към които има прилежащи пансиони, в София-област. По Божията воля, в тези две институции, сторихме дело на Християнско милосърдие. При срещата с учениците бяха дарени хранителни продукти, учебни и спортни пособия. Дарените предмети са осигурени от няколко големи български компании, а Орденът на Храма в България беше гарант в тази благотворителна инициатива, като осигури всеки един дарен предмет да отиде там, където ще бъде най-полезен - при нуждаещите се деца на България.
Сърдечно благодарим на ОУ „Васил Левски“ – с. Видраре и ОУ „Христо Ботев“ – с. Лопян, че ни дадоха възможността да направим Великден на децата от тези училища-пансиони малко по-лек и ни дадоха възможността да направим едно добро дело.

 

 

Велик Магистър на Ордена на Тамлиерите  Н.С.В. Жак Шарл ДЮБОС, EMC
Велик Магистър

на Ордена на Храма

gerb-CMYK-NEW_MAGISTERIUM.png

Господня Молитва

Отче наш, Който си на небесата!
Да се свети Твоето име,
да дойде Твоето Царство,
да бъде Твоята воля,
както на небето, тъй и на земята;
насъщния ни хляб дай ни днес,
и прости нам дълговете ни,
както и ние прощаваме на нашите длъжници,
и не въведи нас в изкушение,
но избави ни от Лукавия;
защото Твое е царството
и силата и славата вовеки.
Амин.

Девиз на Ордена на Тамплиерите