Днес Православната Църква чества:

 
 

Орден на Тамплиерите - Велик Магистериален Приорат на България - Велик Магистериум Порто

 

ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI 

НЕ е масонски или парамасонски орден, и НЕ е свързан, обвързан или присъединен към масонството и/или някоя от подчинените му организации.

Рицарите Тамплиери признават и следват единствено историческите идеали на древния Орден, така както са формулирани в неговия Устав, и претендират да са директни наследници на древната Рицарска традиция.

tagma

 
Начало Новини Приветствия Събор на Командерията на Пловдив
Събор на Командерията на Пловдив

В съботния ден пред Петдесятница, 7 юни лето Господне 2014 (896А.Т), когато Българската Православна църква почита Св. свмъченик Теодот, еп.Анкирски и Светите мъченици Кириакия, Валерия и Мария, както и паметта на всички починали православни християни (Задушница), се проведе Събор на Командерията на Пловдив.

Събитието бе уважено от Рицар Велик Кръст Асен Асенов – Велик Магистериален Приор на Ордена на Храма в България, придружен от Тамплиери и Новиси от другите структури на Великия Магистериален Приорат на Ордена на Храма в България.

В първата част на Събора бе направен отчет от Офицерите на Съвета на Командерията за свършената работа в периода от последния Събор. На края  Комендантът на Дома в Пловдив обобщи постигнатото и отбеляза някои все още неизпълнени поети ангажименти. След това бяха разпределени конкретни задачи във връзка с предстоящи дейности, честването на бележити за Командерията и Ордена на Храма дати и събития.

Сред кратка пауза Съборът продължи с доклад за Филипополското Херцогство, който беше посрещнат с голям интерес и предизвика много коментари и емоционални изказвания. Представения материал бе оценен по достойнство и от Великия Приор на Ордена на Храма в България.

След обяд Съборът продължи с Ритуална част, в която към състава на Командерията на Пловдив бяха приети Новиси.

Съборът по традиция завърши с Братска вечеря.

 

Велик Магистър на Ордена на Тамлиерите  Н.С.В. Жак Шарл ДЮБОС, EMC
Велик Магистър

на Ордена на Храма

gerb-CMYK-NEW_MAGISTERIUM.png

Господня Молитва

Отче наш, Който си на небесата!
Да се свети Твоето име,
да дойде Твоето Царство,
да бъде Твоята воля,
както на небето, тъй и на земята;
насъщния ни хляб дай ни днес,
и прости нам дълговете ни,
както и ние прощаваме на нашите длъжници,
и не въведи нас в изкушение,
но избави ни от Лукавия;
защото Твое е царството
и силата и славата вовеки.
Амин.

Девиз на Ордена на Тамплиерите