Орден на Тамплиерите - Велик Магистериален Приорат на България - Велик Магистериум Порто

 

ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI 

НЕ е масонски или парамасонски орден, и НЕ е свързан, обвързан или присъединен към масонството и/или някоя от подчинените му организации.

Рицарите Тамплиери признават и следват единствено историческите идеали на древния Орден, така както са формулирани в неговия Устав, и претендират да са директни наследници на древната Рицарска традиция.

tagma

 
Начало Новини Приветствия Годишнина от Клетва, Инвеститура и ръкополагане на първия Приор на Ордена на Рицарите Тамплиери в България
Годишнина от Клетва, Инвеститура и ръкополагане на първия Приор на Ордена на Рицарите Тамплиери в България

Преди девет години, на 1 октомври лето Господне 2005, Всемилостивият Бог ни дари, от любов към Българския народ, със светлината на истинския ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI - O.S.M.T.H. и със силната Тамплиерска десница на Негово Превъзходителство Рицарят Велик Кръст Асен Асенов. На тази дата е Инсталиран Ордена на Храма в България и се е провела Клетвата, Инвеститурата и Ръкополагането на Първия Приор на България.

За да отбележи това изключително по своя характер и непреходно по своето значение дело, част от състава на Командерията на София посетиха на 1 и 2 октомври лето Господне 2014 Лопушанският манастир "€žСвети Йоан Предтеча"€. В Светата обител Храмовниците на България прекараха известно време в Храма, където в специална Литургия отправиха Молитва към Бог да Благослови земния път на Неговите Христови Воини в България и по света. Нощувката в Лопушанския манастир даде възможност на Тамплиерите да усетят корените си и да почувстват Монашеската си същност.
Наш дълг е да пазим и тачим със слово и дело Българското Тамплиерство и деня, в който е подпечатана принадлежността ни към O.S.M.T.H.
 

Велик Магистър на Ордена на Тамлиерите  НСВ Жерар Едмонд Луис ВИЛЕРИ 
ВЕЛИК МАГИСТЪР O.S.M.T.H.

gerb-CMYK-NEW_MAGISTERIUM.png

Господня Молитва

Отче наш, Който си на небесата!
Да се свети Твоето име,
да дойде Твоето Царство,
да бъде Твоята воля,
както на небето, тъй и на земята;
насъщния ни хляб дай ни днес,
и прости нам дълговете ни,
както и ние прощаваме на нашите длъжници,
и не въведи нас в изкушение,
но избави ни от Лукавия;
защото Твое е царството
и силата и славата вовеки.
Амин.

Девиз на Ордена на Тамплиерите