Орден на Тамплиерите - Велик Магистериален Приорат на България - Велик Магистериум Порто

 

ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI 

НЕ е масонски или парамасонски орден, и НЕ е свързан, обвързан или присъединен към масонството и/или някоя от подчинените му организации.

Рицарите Тамплиери признават и следват единствено историческите идеали на древния Орден, така както са формулирани в неговия Устав, и претендират да са директни наследници на древната Рицарска традиция.

tagma

 
Начало Новини Приветствия Събор на Командерията на Пловдив
Събор на Командерията на Пловдив

 В деня, когато Православната църква почита Св. Апостол и дякон Филип и Преп. Теофан Начертаний, еп. Никейски, събота – 11-тиоктомври лето Господне 2014, се проведе Събор на Командерията на Пловдив.

Събитието бе уважено от Великия Магистериален Приор на Ордена на Храма в България, придружен от Тамплиери от Дома в София и Дома в Ловеч.
В първата, Работна част, Тамплиерите дадоха отчет за свършените дела от Братството в Пловдив от предходния Събор на Командерията до настоящия.
След това бяха представени темата - „Християнската църква и държавата до Великата схизма” и слово по повод 13-ти Октомври – годишнина от трагичния удар срещу Тамплиерството.
Във втората част на Събора бяха направени промени и назначения в Офицерския Състав. След това бяха приети Сержанти към състава на Командерията на Пловдив и Дома в Ловеч, както и бяха повишени Сержанти в степен Оръженосец.
На края Великият Приор на Ордена на Храма в България тържествено връчи Дипломите на новоинвестираните Тамплиери от състава на Командерията на Пловдив. 
 

Велик Магистър на Ордена на Тамлиерите  НСВ Жерар Едмонд Луис ВИЛЕРИ 
ВЕЛИК МАГИСТЪР O.S.M.T.H.

gerb-CMYK-NEW_MAGISTERIUM.png

Господня Молитва

Отче наш, Който си на небесата!
Да се свети Твоето име,
да дойде Твоето Царство,
да бъде Твоята воля,
както на небето, тъй и на земята;
насъщния ни хляб дай ни днес,
и прости нам дълговете ни,
както и ние прощаваме на нашите длъжници,
и не въведи нас в изкушение,
но избави ни от Лукавия;
защото Твое е царството
и силата и славата вовеки.
Амин.

Девиз на Ордена на Тамплиерите