Днес Православната Църква чества:

 
 

Орден на Тамплиерите - Велик Магистериален Приорат на България - Велик Магистериум Порто

 

ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI 

НЕ е масонски или парамасонски орден, и НЕ е свързан, обвързан или присъединен към масонството и/или някоя от подчинените му организации.

Рицарите Тамплиери признават и следват единствено историческите идеали на древния Орден, така както са формулирани в неговия Устав, и претендират да са директни наследници на древната Рицарска традиция.

tagma

 
Начало Новини Приветствия 18 Март лето Господне 2016 (898 A.T.) – Годишнина от трагичната гибел на 23-ия Велик Магистър Жак дьо Моле
18 Март лето Господне 2016 (898 A.T.) – Годишнина от трагичната гибел на 23-ия Велик Магистър Жак дьо Моле

 Всяка година, на този ден Световното Тамплиерство отдава своята почит към саможертвата на Великия Магистър Жак дьо Моле – символ на Вярата и Службата на Ордена на Храма.

         По традиция, в дните 18 - 20 март се състоя ежегодното мероприятие на Великия Приорат на Франция - Възпоменателна Церемония Жак дьо Моле и Инвеститура на нови Рицари в Париж.
Великият Приор на Ордена на Храма в България посети двудневното събитие, придружен от Тамплиери от структурите на Великия Приорат на България. Братята и Сестрите, събрали се от цял свят, засвидетелстваха почитта си към един живот, отдаден в служба на Ордена на Храма и една смърт в името на справедливостта и предаността, за да пребъде Братството вече почти девет века.
За пореден път, обединени от Братска Любов, преклонихме глави на мястото, където пламъците на кладата осветяват пътя ни и ни дават сили, за да продължим да служим предано и достойно за прослава на името Господне.
 
 
 
В памет на трагичната гибел и саможертвата на Жак дьо Моле, в деня събота на 19 март, Братята и Сестрите от структурите на Великия Приорат на България проведоха Общ Събор с тема „Почит към Великия Магистър Жак дьо Моле”, като домакин на събитието бе Братството от Дома в Пловдив.
След откриването на Събора, Тамплиерите и Новисите с едноминутно мълчание сведоха глави в знак на почит и признателност към трагичната гибел на 23-ия Велик Магистър, след запалване на Свещ в негова памет.
По темата на Събора бяха представени два Доклада: „Жак дьо Моле – живот в служба на Ордена на Храма” и „Делото срещу Ордена на Храма -13 октомври 1307 – 18 март 1314 година”. 
 

Велик Магистър на Ордена на Тамлиерите  Н.С.В. Жак Шарл ДЮБОС, EMC
Велик Магистър

на Ордена на Храма

gerb-CMYK-NEW_MAGISTERIUM.png

Господня Молитва

Отче наш, Който си на небесата!
Да се свети Твоето име,
да дойде Твоето Царство,
да бъде Твоята воля,
както на небето, тъй и на земята;
насъщния ни хляб дай ни днес,
и прости нам дълговете ни,
както и ние прощаваме на нашите длъжници,
и не въведи нас в изкушение,
но избави ни от Лукавия;
защото Твое е царството
и силата и славата вовеки.
Амин.

Девиз на Ордена на Тамплиерите