Орден на Тамплиерите - Велик Магистериален Приорат на България - Велик Магистериум Порто

 

ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI 

НЕ е масонски или парамасонски орден, и НЕ е свързан, обвързан или присъединен към масонството и/или някоя от подчинените му организации.

Рицарите Тамплиери признават и следват единствено историческите идеали на древния Орден, така както са формулирани в неговия Устав, и претендират да са директни наследници на древната Рицарска традиция.

tagma

 
Начало Новини Приветствия Национален Събор -Инвеститура на Великия Магистериален Приорат на България 10-ти, 11-ти и 12-ти юни лето Господне 2016 (898 година на Тамплиерите), Град Правец
Национален Събор -Инвеститура на Великия Магистериален Приорат на България 10-ти, 11-ти и 12-ти юни лето Господне 2016 (898 година на Тамплиерите), Град Правец

В дните петък, събота и неделя се проведе Национален Събор -Инвеститура на Великия Приорат на България.

Събитието бе уважено от Великите Приори на Ордена на Храма на Франция, Румъния, Гърция, Монако, Сърбия и Македония, придружени от много Братя и Сестри Тамплиери.

Великият Магистериален Приор на България посвети в Рицарски сан и прие в Ордена на Храма Оръженосци Постуланти от структурите на Великия Магистериален Приорат на България и Великия Магистериален Приорат на Сърбия. Също така обяви повишаване в Сан на много Братя и Сестри Тамплиери от Ордена на Храма в България за достойна служба.

Дните, които Братството от България и Братята и Сестрите Тамплиери от чужбина, засвидетелствали своята съпричастност, подкрепа и Братска обич, изживяха заедно, ще останат незабравим спомен за всички.

Тамплиерското събитие бе заредено с голям емоционален заряд, защото всяка Инвеститура на нови Рицари Тамплиери е тържество за Тамплиерството от цял свят.

С добрата организация и провеждане на Инвеститурата, Братята и Сестрите от структурата на Великия Приорат на България показаха, че са достойни последователи на Тамплиерските традиции и дух.

 

 

Велик Магистър на Ордена на Тамлиерите  Н.С.В. Жак Шарл ДЮБОС, EMC
Велик Магистър

на Ордена на Храма

gerb-CMYK-NEW_MAGISTERIUM.png

Господня Молитва

Отче наш, Който си на небесата!
Да се свети Твоето име,
да дойде Твоето Царство,
да бъде Твоята воля,
както на небето, тъй и на земята;
насъщния ни хляб дай ни днес,
и прости нам дълговете ни,
както и ние прощаваме на нашите длъжници,
и не въведи нас в изкушение,
но избави ни от Лукавия;
защото Твое е царството
и силата и славата вовеки.
Амин.

Девиз на Ордена на Тамплиерите