Днес Православната Църква чества:

 
 

Орден на Тамплиерите - Велик Магистериален Приорат на България - Велик Магистериум Порто

 

ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI 

НЕ е масонски или парамасонски орден, и НЕ е свързан, обвързан или присъединен към масонството и/или някоя от подчинените му организации.

Рицарите Тамплиери признават и следват единствено историческите идеали на древния Орден, така както са формулирани в неговия Устав, и претендират да са директни наследници на древната Рицарска традиция.

tagma

 
Начало Новини
Новини
Събор на Командерията на София

 В деня събота, на 25.04.2015-то лето Господне, 897 А.Т се проведе Събор на Командерията на София. Присъстваха Дами и Рицари на Храма от цялата страна.

По време на първата част бяха обсъдени важни моменти от живота на Дома в София. Обсъден беше живота на Дома до момента и се набелязаха предстоящи дейности.
Във втората част, пред Братството бяха излъчени два вълнуващи филма за Света Гора Атон. Последва обсъждане на видяното и разкази на Братя посетили вече Атон.
 
Събор на Командерията на София

В деня, в който Православната църква отбелязва † Преп. Яков епископ, изповедник, събота, 21 Март, лето Господне 2015, и 897 А.Т., беше проведен Събор  на Командерията на София.  В работната част беше направен анализ на дейността на Дома в София  за изминалия период и бяха набелязани важни моменти от бъдещата дейност.

Последва Братски обяд, по време на който Благородните Сестри и Братя продължиха да общуват в непринудена, но тържествена обстановка.
Деня продължи с Капитул – една церемония, която остави у всички присъстващи незабравим спомен. Беше назначен новият Комендант и новият Офицерски съвет. Бяха приети Новиси и повишени Сержанти. Капитулът завърши със задълбочен доклад за живота на   Великия Магистър Жак Дъо Моле. Така продължи отбелязването на годишнината от Неговото изгаряне(701 години) Последва тържествена Братска вечеря.
Както винаги събитието беше посетено от Благородни Дами и Рицари на Храма от цялата страна.
 
 
Годишнина от трагичната смърт на Великия Магистър Жак дьо Моле

Братството от Дома в София отбеляза датата – 18 Март, като се поклони и запали свещи в Храм „Св. Георги Победоносец” – кв. Горубляне, където Церемониал Майстора на Дома изрече молитва за упокой на душите на трагично загиналия на кладата Велик Магистър Жак дьо Моле, както и на всички Братя мъченици, дали живота си за Ордена на Храма.
След поклонението в Храма, кратко слово произнесе Негово Превъзходителство Великия Магистериален Приор на Ордена на Храма в България.

 
Годишнина от трагичната смърт на Великия Магистър Жак дьо Моле
В деня сряда на 18 март лето Господне 2015 (897 A.T.), световното Тамплиерство отбеляза 701 години от смъртта на нашия последен, каноничен Велик Магистър Жак дьо Моле (вечна му памет и да се свети неговото име!).
 
 
Тамплиерите от гр. Ловеч изразихa своята почит, като  се помолихa и запалихa свещ за упокой на душата му в Параклис ”Въведение Богородично” в Катедралния храм „Св. Св.Кирил и Методий” в гр. Ловеч.
Тамплиерите от гр. Плевен посетиха и отправиха молитва за душата му в църквата "Св. Николай" в град Плевен.
 
 

 

На този трагичен ден, изпълнен със скръб, Братството от Пловдив също отдаде почитта си към саможертвата на нашия Брат Жак дьо Моле. Тамплиери и Новиси се събраха в Храма, където запалиха свещи, отправиха молитви духът му да почива в мир и се преклониха пред един живот, отдаден в служба на Ордена на Храма, един живот, достоен за пример и подражание за нас – преките наследници на Жак дьо Моле.
 
Събор на Командерията на Пловдив

 В деня на Св. свщмчци Василий, Ефрем, епископи Херсонски събота 7-ми март лето Господне 2015 ( 897 A.T.), се проведе Събор на Командерията на Пловдив.

След откриване на Тамплиерското събитие, в първата част, Офицерите от Съвета на Дома, представиха отчет за свършеното от предходния Събор до настоящия, както и набелязаха предстоящите дейности на Братството.
След това бе отбелязана годишнина от Ритуалното освещаване на Командерията.
Във втората€“ Церемониална част, към състава на Дома в Пловдив бе приет Сержант, както и Сержант бе повишен в степен Оръженосец.
По традиция събитието завърши с тържествена Братска вечеря.
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 5 от 33

Велик Магистър на Ордена на Тамлиерите  Н.С.В. Жак Шарл ДЮБОС, EMC
Велик Магистър

на Ордена на Храма

gerb-CMYK-NEW_MAGISTERIUM.png

Господня Молитва

Отче наш, Който си на небесата!
Да се свети Твоето име,
да дойде Твоето Царство,
да бъде Твоята воля,
както на небето, тъй и на земята;
насъщния ни хляб дай ни днес,
и прости нам дълговете ни,
както и ние прощаваме на нашите длъжници,
и не въведи нас в изкушение,
но избави ни от Лукавия;
защото Твое е царството
и силата и славата вовеки.
Амин.

Девиз на Ордена на Тамплиерите