Днес Православната Църква чества:

 
 

Орден на Тамплиерите - Велик Магистериален Приорат на България - Велик Магистериум Порто

 

ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI 

НЕ е масонски или парамасонски орден, и НЕ е свързан, обвързан или присъединен към масонството и/или някоя от подчинените му организации.

Рицарите Тамплиери признават и следват единствено историческите идеали на древния Орден, така както са формулирани в неговия Устав, и претендират да са директни наследници на древната Рицарска традиция.

tagma

 
Начало Новини
Новини
O.S.M.T.H. ПОРТУГАЛИЯ

 O.S.M.T.H. ПОРТУГАЛИЯ

Нашият Брат
 
ДОН ФЕРНАНДО КАМПЕЛО ПИНТО ПЕРЕЙРА ДЕ СУСА ФОНТЕС
19 февруари 1929 - 18 май 2018
Велик Магистър и Принц Регент от 1960 до май 2018
 
ни напусна.
           
Поклон пред паметта му!
Почивай в мир Братко!
 
Non nobis, Domine, non nobis, sed nomini Tuo da gloriam
 
Юбилеен Национален Събор Инвеститура на Великия Приорат на България

  

В тези дни се проведе Национален Събор по повод 10 години Велик Магистериален Приорат на България.
Тридневния форум бе уважен от многобройни делегации начело с Великите Приори на Ордена на Храма във Франция, Испания, Щвейцария, Скандинавия, Холандия, Румъния, Гърция, Сърбия, Уелс и Македония, както и от официални представители на Ордена на Храма от Португалия, САЩ, Белгия и Чехия. Националния Събор бе посетен и от делегация на Ordo Baliolensis, начело с Великия Приор на Германия.
Братството от Ордена на Храма в България даде отчет за свършеното през тези изминали години, през които Тамплиерите работиха упорито и с твърда воля за запазване на Християнските ценности, градиха отношения, съблюдаваха и установиха Тамплиерските традиции по земите български. Освен това Братството от Ордена на Храма в България през тези 10 години насърчаваше и подпомагаше дела на християнско милосърдие и благотворителност в подкрепа на слаби, онеправдани и бедни.
По време на това значимо за Ордена на Храма в България събитие, Великият Магистериален Приор на България инвестира в Рицарски сан и прие в Ордена на Храма Оръженосци от структурите на Великия Приорат на България и Дома на Храма в Чехия.
По време на Тамплиерското събитие Великият Приор на България връчи  Награди и Отличия на Великия Приорат на България.
Ордена на Храма никога не е преставал своето съществуване. И ние, Тамплиерите от Великия Приорат на България, като част от това Велико Братство смирено продължаваме да отстояваме изконните Християнски добродетели, да работим и служим така, че с нашето поведение и дела да бъдем достойни за нашите предци - легендарните Рицари Тамплиери!      
 
 
 
Събор на Командерията на София

В деня, в който Българската Православна църква почита Св. свщмчк Григорий, просветител на Армения. Св. мчца Рипсимия, събота на 30-ти септември лето Господне 2017 (899 A.T.), се проведе Събор на Дома на София.
Негово Превъзходителство Великият Приор на Ордена на Храма в България оказа Висока чест на Братството, като посети Събора.
По отправена от Комендантът на Дома на София покана, гости на Събора бяха Братя Тамплиери от Дома на Пловдив.
На този Събор Комендантът повиши Сержант в степен Оръженосец. Назначен бе Офицер към Съвета на Дома в София. Бе представен Доклад на тема "Толерантност и Тамплиерство".
По случай датата 1 Октомври - Годишнина от Клетва, Инвеститура и ръкополагане на първия Приор на Ордена на Рицарите Тамплиери в България бе поднесено слово. Спомени споделиха Н. Пр. Великият Приор, както и Братя и Сестри, съвременници на това значимо за Ордена на Храма в България събитие.
Тамплиерите набелязаха предстоящите задачи пред Бартството от София.
Тамплиерското събитие завърши с традиционната Братска вечеря.

 

 
Събор на Командерията на Пловдив

В деня, в който Българската Православна църква почита Зачатие на Св. Йоан Предтеча и Кръстител. Св. мчца Ираида, събота на23-ти септември лето Господне 2017 (899 A.T.), се проведе редовен Събор на Дома на Пловдив с покровител Св. Йоан Кръстител.

Висока чест на Братството от Пловдив оказа с присъствието си Н. Пр. Великият Приор на Ордена на Храма в България.
По отправена от Комендантът на Дома на Пловдив покана, гости на Събора бяха Коменданта на Дома на София, придружен от Братя Тамплиери от състава на Командерията.
На този Събор Комендантът прие към състава на Дома на Пловдив Сержант и повиши Сержанти в степен Оръженосец. Също така бе назначен Офицер към Съвета на Дома. Бе представен Доклад на тема "Зачатие на Св. Йоан Предтеча и Кръстител Господен".
Тамплиерите дадоха отчет за свършеното от предходния Събор до настоящия, както и набелязаха предстоящите задачи пред Бартството от Пловдив.
Спазвайки традицията, Тамплиерското събитие завърши с Братска вечеря.
 
Събор на Командерията на Пловдив

 В деня, в който Българската Православна Църква и световното Тамплиерство отбелязва Рождение на Св. Йоан Кръстител, събота на 24 юни лето Господне 2017 (899 A.T.) се проведе Празничен Събор на Дома в Пловдив.

Братята и Сестрите от Пловдив отдадоха своята почит към Свети Йоан Предтеча и Кръстител Господен, който е и покровител на Командерията на Пловдив.
Рано сутринта Тамплиерите и Новисите посетиха празнична Света литургия в Храм "Св. Йоан Предтеча".
След това в Ритуалната зала бе представен Доклад по темата на Събора. Също така Братята и Сестрите от Дома в Пловдив дадоха отчет за всичко свършено от предходния Събор до настоящия, както и набелязаха предстоящите задачи.
На този Свят ден, висока чест на Тамплиерите от Дома на Пловдив оказа с присъствието си Н. Пр. Великият Приор на Ордена на Храма в България, придружен от много Братя и Сестри от Дома на София.
Тамплиерското събитие по традиция завърши с празничната и тържествена за случая Братска вечеря.
Братята и Сестрите си пожелаха здраве и сили, за да продължават по поетия път, и обединени от Братска обич и Вяра да запазят Храма жив.
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 33

Велик Магистър на Ордена на Тамлиерите  Н.С.В. Жак Шарл ДЮБОС, EMC
Велик Магистър

на Ордена на Храма

gerb-CMYK-NEW_MAGISTERIUM.png

Господня Молитва

Отче наш, Който си на небесата!
Да се свети Твоето име,
да дойде Твоето Царство,
да бъде Твоята воля,
както на небето, тъй и на земята;
насъщния ни хляб дай ни днес,
и прости нам дълговете ни,
както и ние прощаваме на нашите длъжници,
и не въведи нас в изкушение,
но избави ни от Лукавия;
защото Твое е царството
и силата и славата вовеки.
Амин.

Девиз на Ордена на Тамплиерите